Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 

Dieppe 2023 

Met zijn 8ten zijn we vertrokken naar Dieppe. Een jaarlijks terugkerend tornooi aan de Frans- Normandische kust.

Helmut met zijn kroost, good old Guy Leyssen , Peter met echtgenote en wijzelf.

We keken er naar uit om prijzen te pakken en die Fransozen een beetje schaakles te geven. Het pakte wel even anders uit.

Het logement was er een van de betere, de laatste jaren. Ruime kamers, voldoende potten en pannen (belangrijk voor Roger) zeer verzorgde badkamers, een living waar je moest rolschaatsen enfin “TOP”.

Na een tussenstopje in “Les Deux Caps” met zicht op de witte kliffen van Dover konden we ons eindelijk settelen en genieten van een Spaghettietje op voorhand klaargemaakt door Kokkie.

Vol goede moed vertrokken we ’s anderdaags naar de ons welgekende tornooizaal om te starten met het tornooi.

Helmut en zijn kids speelden bij de groten en wij bij de oudjes. Voor deze laatsten was het een debaccle van formaat. Enkel Greta kon winnen. Bij de elite, was de mannelijke helft sterker dan de vrouwelijke (winst voor Hugo en Helmut, verlies voor Evelien).

Groot was echter mijn verbazing, toen ik vaststelde dat in ons tornooi er zelfs een hond  meespeelde (zie foto). Dat zou toch minstens een puntje moeten zijn voor mij.

Na ronde 5 sloeg het noodlot toe. Chef kok Roger werd ziek en ploegde verder in de mate van het mogelijke. Dank voor de hulp welke hij mocht ondervinden.

Toen we na ronde 7 naar de tornooizaal reden zagen we van in de verte een enorme rookpluim. Toen we deze naderden zagen we dat het een uitslaande brand was. Door de ontploffingen door en brekend glas zijn we verder gerend naar de tornooizaal. Hopelijk zijn er geen mensen gewond geraakt. Later bleek dat 2 woningen volledig vernield waren.

Mijn toestand werd echter slechter en slechter, zodanig dat ik de laatste ronde tegen mijn zin forfait heb moeten geven. We zijn dan ook na de laatste partij naar huis gekomen, een dag vroeger dan voorzien, jammer, jammer.

Al bij al, gingen de deelnemers toch met een goed gevoel naar huis. Ik dacht dat Helmut nog in de prijzen is gevallen en dat Greta de Damesprijs heeft gewonnen. Hugo won de prijs van de -14 jarigen.

Voor mij wordt het toch even nadenken, maar waarschijnlijk zal dit een van de laatste tornooien zijn dat ik gepeeld heb. De jaren beginnen een beetje te tellen nietwaar.

 Alle uitslagen en standen

Rogerio