Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 

Weekje DIEPPE !


Traditie getrouw( reeds voor de 5e keer) reden we gepakt en gezakt naar de Franse badplaats.
Slechte start want op de E40 ter hoogte van Gistel begon er plots een kerstboom te branden op mijn dashbord. Uiteindelijk een lampje van de motorblok. De snelweg af en een garage gaan zoeken. Een garage gevonden(Vervoort) in Gistel. Sympathieke man. Zaak gereset en we konden onze reis verder zetten. Kostprijs, nada. Dat is nog eens een service!!! Ik kan wel zeggen dat je vanaf dat ogenblik niet meer gerust rijdt.

2 Greta’s, Peter, Guy en ikzelf. Gezien ons huis maar beschikbaar was vanaf zaterdag, waren we genoodzaakt een hotelletje te zoeken in de onmiddellijke omgeving van Dieppe. L’Eoline was een knus en gezellig hotel, met een zeer goede kitchen. Misschien wat ouderwets, past een beetje bij ons, maar proper en meer moet dat niet zijn.

Uitgerust konden we ons settelen in de Rue Generale Alanzy te Dieppe. Aanmelden moesten we niet doen. We werden gepaard voor ronde 1 gezien we reeds betaald hadden, leuke meevaller.

Dan het moment supreme. De start !!
Direct winst voor Greta en een Remise voor Peter. Eerste nul voor Guy en Roger.
's Avonds traditiegetrouw een koude schotel. De beenham is daar superieur !!

Dag 2 een nul over de ganse lijn. Toen voelden we reeds dat het zéér moeilijk zou worden om een deftige score te halen. Tussen haakjes, ik was naar ginds getrokken met de bedoeling om 3 points te halen. Het avondmaal bestond uit erwtjes en wortelen met een kottelet. Blijkbaar zat er iets mis in het eten(grapje), want we hebben wat problemen gehad wat niet bevorderlijk was voor ons spel ’s anderdaags.

Dag 3, nog steeds schitterend weer ! Vroeg opstaan want de wedstrijden vingen aan om 09.00 uur. Ik en Greta waren blijkbaar nog niet uitgeslapen want een dikke nul voor ons beiden. Dit betekende voor mij een grote rokade. Winst voor Guy en remise voor Peter.

2 partijen op 1 dag is redelijk zwaar voor de oudjes. Peter nam een snipper namiddag om met vrouw lief te gaan shoppen. Dit had ik beter ook gedaan, dan had ik mijn vierde 0 niet gekregen. Om moedeloos van te worden. Ook Guy en Greta moesten tevreden zijn met 1 op 2. De avond naar de voetbal gekeken met hamburgers !!

Dag 4, reeds over de helft en bibi op het laatste bord. Eindelijk mijn eerste punt binnen pfff. Remiseke voor Greta en Guy. Opnieuw buiten eten in het hofje met een lekker kalfsblanquet.

Dag 5 terug een zwarte dag. Enkel een remise voor Greta. We gaan dit wel vieren met spaghetti bolognese en een rood wijntje.

Dag 6, ronde 7 terug winst voor mij en remise voor Greta. Gezien we aan de kust zaten, kon een vispannetje niet ontbreken.
Vis moet zwemmen, dus een wit wijntje hoort daar bij.

Dag 7, ronde 8, juist andersom remise voor mij en winst voor Greta. Wat wel opviel was, dat er véél Belgen op de achterste borden zaten. Hoe zou dat komen?

Ronde 9 is de vruchtbaarste. Remise voor mij en Peter, winst voor Guy. Oef mijn 3 punten zijn binnen. Guy strand op 2.5 en Peter op 2. Greta is topscorer met 4.5 en eerste dame in haar groep met een geldprijs als gevolg.

Na de prijsuitreiking was er een receptie en wat voor een !!! Dit heb ik nog nooit meegemaakt en wij hebben toch al wat tornooien gespeeld. Het was een luxe receptie naar aanleiding van 15 jaar open Dieppe. Macarons, mini gebakjes, mini broodjes enfin te veel om op te noemen. Het was af, af, af. Bedankt bestuur.
Als afsluiter hebben we een restoke gedaan bij de Jougoslaaf. Dat was ook af. Voor nog geen 30 euro pp, drank inbegrepen.
Wegens omstandigheden zullen wij volgend jaar niet kunnen terug gaan, jammer. Een minpuntje is toch wel de parkeer gelegenheid. Dat is zoeken of in overtreding zetten. Waarschijnlijk zijn ze parkeergelegenheid aan het bijmaken aan de tornooizaal.

Al bij al een goede vakantie, véél gelachen, goed gegeten en gedronken. Meer moet dat niet zijn.
Wij kijken uit naar het tornooi van Plancoet(?) volgend jaar.
Voor de volledige uitslag kijk je naar:

https://festival.echiquier-dieppois.net/