Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 

 

10de Jeugd Kersttornooi, 16 december 2023


Ons jeugdkersttornooi was een groot succes.
De sfeer zat er goed in en de jonge schakers hebben alles gegeven.
Wat opviel was dat ook de jongste schakers zeer goed gepresteerd hebben: de tweede prijs
van categorie 3 eindigde voor de tweede prijs van categorie 2 !
Alle 9 prijzen waren in de top 10, dus een pluim voor deze talentvolle jongste categorie.
Dat belooft voor de toekomst !
Proficiat aan alle deelnemers: voor ons zijn ze allemaal winnaars.
We hopen ze de volgende jaren zeker terug te zien.

Steven.De eindrangschikking.

Tot slot een dankwoordje van Voorzitter Robert :

Op vrijdag 15 december en zaterdag 16 december 2023 organiseerde schaakkring Deurne zijn traditioneel schaakweekend met het 60e kersttornooi voor de senioren en het 10e jeugdkersttornooi.

Het was dus voor beide schaaktornooien een jubileumeditie en het mag gezegd worden : het werd een succes over gans de lijn !

Dit succes is het resultaat van de inspanningen van velen en daarom schrijf ik hier graag enkele woorden van dank neer als voorzitter van schaakkring Deurne v.z.w. aan al mijn medewerkers. Schaaktornooien organiseren is geen sinecure en vraagt veel overleg, communicatie en voorbereiding - maanden lang, weken lang. Ik kreeg als voorzitter van onze schaakclub veel oprechte felicitaties van spelers, schakertjes en hun ouders, bezoekers aan onze tornooien gisteren en eergisteren ... Die felicitaties stuur ik graag door aan mijn bestuursleden - ook zij die door minder fijne omstandigheden - niet aanwezig konden zijn op de voorbije 2 speeldagen. Maar wat mij bovendien ook enorm plezier deed was de spontane hulp die ik kreeg van "losse" medewerkers die niet tot het bestuur van schaakkring Deurne behoorden.  "Vele handen maken het werk lichter" is een mooi Nederlands spreekwoord. Dit doet zeer veel deugd en bewijst dat men niet altijd tot het bestuur moet behoren om onze geliefde schaakclub een handje te helpen. Prachtig dames en mannen, ik loof jullie graag voor de geleverde inspanningen ! Ik ga geen namen noemen want ik ben een beetje bang om dan iemand ergens te vergeten. Jullie zijn mij allemaal even dierbaar.

Dan kan ik alleen maar besluiten tot volgend jaar.  Ons clubbestuur wordt helaas wat ouder met de voorzitter zeker mee op kop. Maar na de medewerking en aanmoedigingen van de voorbije 2 dagen kan ik niet anders dan nu reeds aan de voorbereidingen voor een volgende editie beginnen te werken.

Bedankt aan iedereen, jullie maakte van mij een gelukkige clubvoorzitter !

Robert Schuermans,

voorzitter Koninklijke schaakkring Deurne v.z.w;