Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Interclub ronde 11

 

 

 

 

 

Nationale Interclub Competitie Seizoen  2016 - 2017

 

 

 

Ronde 11 : 23-04-2017

 

 

 

Afdeling

Thuis

Bezoekers

Resultaat

Verslag

2B

Deurne 1

Zottegem 2

7.5 - 0.5

      Robert

3D

Deurne 2

CRELEL 3

4.5  - 1.5

5A

Deurne 3

Boom 1

4.0 - 0.0

5B

Deurne 4

Westerlo 2

1.0 - 3.0

       

5C

Deurne 5

Westerlo 3

1.5 - 2.5

 

 

 

   
 

Kon. S.K. Deurne 1    -    S.C. Caballos Zottegem 2                        7,5  -  0,5   !!

 

Er stond nog wel wat op het spel voor Deurne 1 tijdens deze laatste competitieronde.  Een overwinning betekende een zekere tweede plaats in het eindklassement met een stille hoop op meer een eventuele titel bij mogelijk falen van de concurrentie uit Brasschaat.

 

Voor onze tegenstrevers uit Zottegem 2 was het belangrijk dat zij gered waren in afdeling 2B en dat zij vrij uit konden spelen.  Was dit de reden dat zij misschien met een niet zo sterk team zich aanboden in ons Esso-lokaal ? Het werd een moeilijke namiddag voor de sympathieke ploeg van S.C. Caballos Zottegem 2.  Deurne 1 speelde met zijn sterkste opstelling, de 9 basisspelers en de vaste reserve-speler waren beschikbaar en daarom besloten Robert Schuermans en Tamer Ismail hun beste krachten in te zetten voor de redding van Deurne 2, wat nog bijzonder goed lukte ook.  In Deurne 1 liepen de winstpunten vlot binnen : toen teamcaptain Robert een eerste keer ging kijken in de speelzaal van Deurne 1 zag hij op de borden van Jan Rooze (bd.1), Helmut Froeyman (bd.2), Jan Van Mechelen (bd.4), Semen Minyeyevtsev (bd.6), Marcel Van Herck (bd.7) en Pieter Tolk (bd.8) de schaakkoningen van de spelers van S.K. Deurne trots blinken als overwinnaars in het centrum van het schaakbord.  Robert wreef zich even in de ogen, een tussenstand van 6 0, van een echte schaakmatch was dus blijkbaar al lang geen sprake meer.  De 2 laatste borden hadden meer werk in de schaakwinkel : op bord 5 probeerde Thierry Penson verwoed een lopereindspel met de betere pionnenstructuur te winnen.  Helaas, de winst zat er net niet in en Thierry moest berusten in remise na 71 zetten. En een hele opluchting voor Zottegem 2 dat die verschrikkelijk 0 zag verdwijnen van het elektronisch scorebord in onze club.  Danil Sadkowski (bord 3) deed als laatste de deur dicht van dit interclubseizoen, het werd nog een spannende namiddag voor Danil na een bewogen schaakpartij waarin Danil lange tijd leek vlot te winnen tot er in tijdnood plots iets mis ging en Danil plots verloren kwam te staan.  De tegenstrever zag het winnend schaakfragment niet en Danil kreeg de kans om zich te herpakken en gaf de winst niet meer uit handen.  Eindstand : 7,5 0,5 en daarmee maakte wij onze beste score van dit speelseizoen.

 

Uiteindelijk bleek dit resultaat niet genoeg voor de titel in nationale afdeling 2B : leider Brasschaat 1 won nipt (4,5 3,5) zijn laatste wedstrijd tegen Moretus Hoboken 1 en behaalde verdiend de titel.  Teamcaptain Robert Schuermans kon er niet echt om treuren tijdens de gezamenlijke slotmaaltijd.  Het was een prachtig interclubseizoen met 8 matchoverwinningen en 3 nederlagen, net iets minder goed dan kampioen Brasschaat 1 met 2 nederlagen en 1 gelijkspel.  In de bordpunten bedroeg het verschil tussen Brasschaat 1 en K.S.K. Deurne wel geteld, zeggen en schrijven, een half bordpuntje.  En niet vergeten het prestige-duel tegen Brasschaat 1 werd door onze club gewonnen met 4,5 3,5.  Met deze cijfers kan teamcaptain Robert best leven ... Wel bitter in onze afdeling 2B, de sympathieke schaakclub uit Waregem moest tijdens deze laatste speelronde in extremis nog degraderen.

 

De gezamenlijke slotmaaltijd in elkaar geknutseld door Roger Bruynseels en onze lokaalhouders Sander en Ewa was schitterend.  38 ingeschreven deelnemers, spelers en sympathisanten, genoten van het leuke menu.  Met een gezellige babbel tot in de late uurtjes werd afscheid genomen van dit interclubseizoen 2016/2017.  Wij hebben een mooi en rustig seizoen gespeeld en veel teams komen nog altijd op bezoek naar Deurne 1 in het Esso-lokaal met lood in de schaakbenen. Als teamcaptain heb ik dat weer ondervonden dit seizoen, het ontzag voor Deurne 1 is bij sommige concurrerende ploegen nog altijd zeer groot.  Dat doet deugd bij de oude teamcaptain van Deurne 1 ....

 

Tot slot : als teamcaptain dank ik de spelers en invallers van Deurne 1 voor hun inzet voor de ploeg.  Niet al te veel problemen dit jaar voor de teamcaptain doordat afwezigheden tijdig werden meegedeeld, laat het ons zo houden.  Toch een speciaal woordje van bewondering voor Jan Van Mechelen die het nu al 2 speelseizoenen voor Deurne 1 presteert om niet te verliezen voor Deurne 1.  Sympathieke Jan is al een paar keer in een schaakput gevallen maar hij klautert er soms op wonderbaarlijke wijze terug uit.  Vasthouden zo Jan ... En onze penningmeester Marcel Van Herck benadert Jan Van Mechelen zeer goed, het is ook al eeuwen geleden dat Marcel nog eens verloor in een interclubpartij voor Deurne 1.  Teamcaptain Robert Schuermans kan het zich in ieder geval niet zo direct meer herinneren ...  Mooi, mooi ...

 

Tot volgend seizoen, en hopen dat we allen mogen schaakfit blijven,

 

Robert Schuermans,

een trotse teamcaptain van Deurne 1.