Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Interclub ronde 10

 

 

 

 

 

Nationale Interclub Competitie Seizoen  2018 - 2019

 

 

 

Ronde 10 : 31-03-2019

 

 

 

Afdeling

Thuis

Bezoekers

Resultaat

Verslag

2B

Deurne 1

Zottegem 1

 5.5 - 2.5

       Robert

3B

Deurne 2

De Mercatel 1

  2 - 4

       

5E

Deurne 3

Beveren 2

4 - 0

 

5G

Deurne 4

Westerlo 2

2.5 - 1.5

          Ria

5H

Deurne 5

Westerlo 3

2.5 - 1.5

        Camille

 

 

 
 
  De voorbije zondag werd de 10de ontmoeting gespeeld in onze nationale schaakcompetitie.
Het werd een mooie overwinning voor Deurne 1 :

Kon. S.K. Deurne 1 - S.C. Caballos Zottegem 1 5,5 - 2,5 !!

Een mooie overwinning voor ons team in een zeer belangrijke wedstrijd : door deze overwinning neemt K.S.K. Deurne 1 een grote optie op de 2° plaats in afdeling 2B van onze nationale competitie. Teamcaptain Robert Schuermans zag vanaf de zijlijn dat er enkele mooie gave prestaties afgeleverd werden door zijn teamgenoten van Deurne 1.

Op bord 1 speelde Jan Rooze een rustige kalme evenwichtige partij tegen een sterke tegenstrever, het evenwicht werd nooit echt verbroken, dus een terecht gedeeld punt.

Op bord 2 ook een remise bij Helmut Froeyman in een complexe stelling na 19 zetten. Een moeilijke stelling om te spelen al gaf teamcaptain Robert toch meer de voorkeur voor de zwarte stukken van Helmut.

Op bord 3 een heel mooie overwinning van Daniel Sadkowski. Daniel speelde tegen een van die grote jeugdtalenten van Zottegem en kreeg een gevaarlijke aanval over zich heen. Daniel sloeg deze aanval met brio af en kon met een uitstekende schaaktechniek de laatste kleine kansjes van de tegenstrever weerleggen. Degelijk werk van Daniel.

Op bord 4 ook een overwinning voor Deurne 1. Jan Van Mechelen speelde met zwart nog eens zijn oude liefde, nl. de Franse Verdediging. Het werd een prachtpartij in een ingewikkelde openingsvariant. Het was knap om te zien hoe Jan zijn zwarte stukken omspeelde achter een gesloten pionnenstructuur. En dan komen de kansen natuurlijk van zelf, resultaat : een beslissend stukoffer op veld f2 leverde de winst op voor Jan. Wat een partij van Jan !

Het was natuurlijk niet overal feest op de borden van Deurne 1. Op bord 5 kreeg Thierry Penson een zware nederlaag te slikken met wit. Dit overkomt Thierry eigenlijk - gelukkig maar - erg weinig. Het was wel erg deze keer : Thierry moest op zet 15 reeds de dame inleveren tegen toren + loper maar de zwarte storm was niet te keren. Een pijnlijke nederlaag ...

Op bord 6 scoorde Victor Vasilescu met zijn favoriete Moderne Verdediging een dik verdiend winstpunt. Victor bleek veel beter dan zijn tegenstrever op de hoogte te zijn van de finesses van de Moderne verdediging. Victor koos voor de aanval met zwart en dirigeerde al zijn stukken op de witte koning af. Daar was geen houden aan voor wit en dus weer een winstpunt voor K.S.K. Deurne 1.

Op bord 7 speelde Semen Minyeyevtsev een positionele partij. Op zet 30 kon Semen met een kleine tactische wending uitpakken die uitmondde in een gewonnen toreneindspel voor hem. Heel sober en nuttig gespeeld van Semen.

Op bord 8 speelde Marcel Van Herck een versnelde draken-variant van het Siciliaans. Marcel kon niet echt veel uit de opening halen, uiteindelijk kwam er een stelling op het schaakbord met wederzijds gebroken pionnenstructuren waar het evenwicht in de stelling behouden bleef.
Remise voor Marcel tegen een erg charmante tegenstreefster.

Eindstand : 5,5 - 2,5 voor Deurne 1 en daar mee blijft ons team stevig op de 2de plaats in de rangschikking van afdeling 2B. Het moet al erg mis lopen om die 2de plaats nog af te geven in onze laatste uitwedstrijd tegen de Kon. Gentse S.R.L. 2.
Het wordt helaas nog een tijdje wachten op de beslissende laatste speeldag : onze K.B.S.B. heeft de laatste speelronde pas ingepland op zondag 28 april 2019, dus nog maar eens een onderbreking van een maand voor onze schakers in deze interclubcompetitie. Ons bondsbestuur zal het wel ook nooit leren denk ik dan zo.
Ik vrees een beetje voor veel forfaits in al die laatste ontmoetingen van onze nationale interclubs.

Tot slot ook een dikke proficiat aan het team van Deurne 3 dat de titel pakt in afdeling 5E op een ronde van het einde van de competitie. Knap werk van Greta Foulon (8 uit 10) en haar 3 mannen Fernand Decombes (7,5/8), Serge Daenen (7,5/9) en Philippe Lambertz (9/10), de vlag in de mast voor Deurne 3 !

Robert Schuermans,
een fiere voorzitter en erg tevreden teamcaptain van Deurne 1.
   
 
   
 
   
 
   
  We speelden de 10de ronde gezamenlijk thuis in ons Esso lokaal en dat is dus ook de laatste keer in deze interclub van dit seizoen.
Op het eerste bord hadden we al direct een 1ste punt mits een forfait.
Ik - op het vierde bord - speelde een bizarre partij en uiteindelijk werd het remise (weeral in een gewonnen stelling).
George speelde een goede partij en het werd remise tegen een veel hoger geklasseerde en heel ervaren speler - de Sylvain.
Knap van de Gerorge.
John speelde een partij die op en neer ging en eindelijk toch in een remise stelling gelijkspel op bracht.
Dus ons ploegske won maar dat was ook al effe geleden.
Nog 1 ronde tegaan en het is weeral voorbij den Interclub van dit seizoen.
Tot binnenkort.
Doei Ria. En nog een dikke proficiat aan Deurne 3 met hun promotie titel !!!
 
 
   
  Het begon met 4 jonge snaken toen we plaatsnamen achter onze borden.

Algauw had Roger gewonnen tegen de jeugd, verdiende winst op bord 4.

Guy die had het wat lastiger en het nam ook wat tijd in beslag om de remise zege binnen te halen!
Daarmee bedoel ik remise omdat dat jongetje al verschillende malen remise had gevraagd met 2 pions minder en slechte stelling.
Dat was genoeg om te winnen met 2,5 te winnen om dat hun eerste bord ff had gegeven.

Ikzelf deed op het laatst een blunder zodat ik de kwaliteit verloor en het heb opgegeven!

verslag van cop c.