Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker Voorronde

 

 

 

                            Voorronde  Beker 2023

 

 

 

 

 

 

 
Gisteren vrijdagavond 28 april 2023 ging de nieuwe bekercompetitie van onze schaakclub van start.  24 deelnemers schreven zich in voor deze klassieker op de schaakkalender van onze club.  Dat mag gerust een groot succes genoemd worden, dat is heel aangenaam om vast te stellen.
 
Met 24 aangemelde deelnemers betekende dit dat er gisteren 8 matchen in de voorronden moesten gespeeld worden, dat heb ik nog nooit meegemaakt in mijn carriere als bekerverantwoordelijke.  De mama van een van onze aanwezige jeugdspelers zorgde voor de onschuldige hand en lootte voor de samenstelling van de voorronden.
 
Twee matchen moesten even uitgesteld worden omdat een van de betrokken spelers een partij van het clubkampioenschap gepland had om in te halen op vrijdag 28 april en een andere speler had zich vooraf verontschuldigd voor zijn afwezigheid op 28/4.  Geen probleem natuurlijk, wel zo snel mogelijk met elkaar afspreken om deze voorronde in te halen.
 
Een voorronde werd niet gespeeld - een ongelukkige forfait - waar betrokken speler Alex Kurtel zich deze ochtend telefonisch voor verontschuldigde bij bekerverantwoordelijke Robert Schuermans.  Blijkbaar had het openbaar vervoer in Belgie weer toegeslagen en bleef ons schaaklid Alex tevergeefs een 1,5 uur wachten aan de bushalte op de bus ...  Helaas, jammer ...
 
Op het einde van de avond zorgde onze lokaalhoudster Ewa voor de loting van de 1/8 finales die geprogrammeerd staan voor a.s. vrijdag 5 mei 2023.  Pittige Ewa zorgde voor enkele pittige 1/8 finales, dat belooft een spannende vrijdagavond te worden volgende week vrijdagavond 5 mei 2023.
 
Met vriendelijke groetjes,
 
Robert Schuermans,
bekerverantwoordelijke 2023.

Gisteren, zondag 30 april 2023 werden de 2 uitgestelde wedstrijden uit de voorronden van onze bekercompetitie 2023 gespeeld.
 
Eerst en vooral mijn oprechte felicitaties aan de betrokken spelers om snel en correct met elkaar af te spreken om de uitgestelde wedstrijden in te halen. Dat doet mij als bekerverantwoordelijke enorm plezier en betekent minder zorgen dus voor de bekerverantwoordelijke. Mooi zo ...
 
Het werd best nog spannend in de laatste voorronde tussen Jasper Smessaert en Ramy El-Salami : na 1 - 1 in de rapidpartijen moest er geblitzt worden en ook hier opnieuw 1 - 1 en boven op nog een derde blitzpartij waar Jasper zich zeer ongelukkigerwijze liet mat zetten.  Het was immens spannend wat er onder meer er toe leidde dat onze jonge Ramy zijn glas spuitwater prompt tegen de vloer smakte.  Jeugdige onervarenheid zeker, maar geen erg bekerverantwoordelijke ging rond met de dweil en poetsdoek ...
 
Nu op naar de 1/8 finales a.s. vrijdag 5 mei 2023.
 
Met vriendelijke groetjes,
 
Robert Schuermans,
bekerverantwoordelijke 2023.