Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/8 finale

 

 

 

                            1/8 Finale  Beker 2024

 

 

 

 

 


Gisterenavond - vrijdag 17 mei 2024 - ging onze bekercompetitie 2024 van start.

Een heel spannende avond werd het met - zoals bijna ieder jaar - al onmiddellijk enkele verrassende resultaten. 

Na de "relatief" eenvoudige kwalificaties van Thierry Penson, Pascal Francois en Maurice Engelaer kwam er al een eerste verrassing : voorzitter Robert Schuermans verloor zijn 1/ 8 finale tegen Mani Desneux, na 2 rapidpartijen en 3 snelschaakpartijen.  Een zeer bewogen match met sterk wisselende kansen waar de jeugd uiteindelijk het "schaak"-laken naar zich toe trok ... Ook een verrassing te noteren bij John Weynen en Jasper Smessaert waar John ook de bekercompetitie moest verlaten na 2 rapidpartijen en 3 snelschaakpartijen.

Dan bleven Marc Weiler en Daniel Sadkowski nog over tegen respectievelijk Koenraad Moeyersons en Filip Van De Velde.  Veel strijd ook in deze matches : Marc Weiler kon met de nodige moeite de 2 rapidpartijen naar zich toe trekken.  Daniel Sadkowski kon in de rapidpartijen geen afstand nemen van Filip, 2 keer remise wat op zichzelf een prachtig resultaat is voor Filip. Uiteindelijk beslisten de snelschaakpartijen de strijd zoals Daniel later eerlijk toegaf na de match.

Een donkerrood minpuntje in deze 1/8 finales.  De aandachtige lezer zal tot hier slechts 7 winnaars geteld hebben ... Er was nog een bord in de speelzaal  : ook Ben Van Gils kon zich kwalificeren na een forfait-overwinning tegen Krzystof Urbanovsky.  Heel pijnlijk, vooral als je weet dat Ben al zeer vroeg in het speellokaal aanwezig was en de schaaktafels en stoelen had klaargezet voor deze mooie bekeravond. Ja, wat kan ik daar op zeggen als bekerverantwoordelijke 2024 : sommige schakers nemen het blijkbaar niet zo nauw met de gemaakte afspraken, een heel jammerlijke en kwalijke evolutie. Geen berichtje, geen afmelding bij de tegenstrever of bij de bekerverantwoordelijke, kortom gewoon heel erg en onbeleefd ...

De loting voor de 1/4 finales werd deze keer uitgevoerd door een "oude" onschuldige hand. Ons gewaardeerd raadslid Ria Van Tendeloo trok de 8 enveloppes voor de 4 matchen van de kwartfinales.

In bijlage vinden jullie de bijgewerkte bekerformulieren van de 1/8 finales en de 1/4 finales.

Succes aan iedereen volgende vrijdag 24 mei 2024 - aanvang 20 uur.

 

Met vriendelijke groeten,

Robert Schuermans,

bekerverantwoordelijke 2024.