Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/8 finale

 

 

 

                            1/8 Finale  Beker 2023

 

 

 

 

 


Gisterenavond vrijdag 5 mei 2023 werden de 1/8 finales betwist van onze bekercompetitie 2023.
 
Het werd een spannende bekeravond waar onze jeugdige spelers zeker hun stempel mee op het gebeuren drukten.  Mani Desneux en Ramy El-Salawi konden hoger geklasseerde spelers elimineren, Robert Schuermans werd stevig onder druk gezet door de jonge Elias De Smet en redde slechts erg nipt het vage schaaklijf ...
 
Verder een intense strijd en blitzgevechten bij Van Herck Marcel - Talon Alain, Mani Desneux - Tony Peleman en tussen Van Lil Bob en Verelst Jasper.
 
Francois Pascal en Ben Van Gils konden hun hogere elo-cijfer tot gelding brengen en plaatsten zich logischerwijze voor de kwartfinales.
 
Helaas, ook een forfait te noteren van onze topper Guy Dugailliez die ziek afwezig moest blijven, jammer ...
 
In bijlage vinden jullie de aangepaste formulieren van de voorronden en de 1/8 finales alsook het nieuwe formulier van de 1/4 finales met de loting, die deze keer uitgevoerd werd door onze jeugdige Vik Van Praet.  Onschuldiger kan een hand niet zijn, kleine Vik zorgde voor 4 mooie kwartfinales.
 
De kwartfinales werden bij het begin van ons speelseizoen geprogrammeerd voor vrijdag 19 mei 2023.  Bekerverantwoordelijke Robert Schuermans kreeg echter de mededeling van lokaalhouder Sander dat op vrijdag 19 mei 2023 de Esso-club gesloten is, heel erg en lastig natuurlijk voor onze organisatie, helaas ...
 
De bekerverantwoordelijke verzoekt dus aan de gekwalificeerde spelers van de 1/4 finale om hun wedstrijden te spelen a.s. vrijdag 12 mei 2023 .  Alleen voor de wedstrijd van bekerverantwoordelijke Robert Schuermans moet een andere datum gezocht en afgesproken worden want Robert Schuermans moet op vrijdag 12 mei de slotwedstrijd van het clubkampioenschap - reeks 1 - betwisten tegen Marcel Van Herck.
 
Met vriendelijke groetjes,
 
Robert Schuermans,
bekerverantwoordelijke 2023.