Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/4 Finale

 

 

 

                            1/4 Finales  Beker 2017

 

 

 

 

 

 

 
Vorige vrijdag werden dus de kwartfinales gespeeld van onze bekercompetitie. In de topaffiche tussen voorzitter Robert en
Guy Dugailliez moest Robert het onderspit delven. Na een bewogen eerste partij kwam in de tijdnoodfase een bijzondere situatie op het bord.  Robert claimde tijdsoverschrijding zonder zelf zijn eigen tijdsverbruik in de gaten te houden.  Bleek dat bij Robert de elektronische klok “een gevallen schaakvlag” aanduidde, bij Guy Dugailliez stond de klok stil op “00 min 00 seconden”.  Moeilijke bizarre situatie ...
Onze internationaal arbiter en bekerdeelnemer Peter Beeckmans was gelukkig aanwezig in de speelzaal en kon op serene
wijze zijn raad en advies geven, die door beide spelers aanvaard werd.  Guy maakte in de 2° partij de kwalificatie keurig af door in een betere stand remise te maken.
 
In de kwartfinale “Thierry Penson tegen Marcel De Schepper” werd de logica van het elo-verschil gerespecteerd.
 
In de kwartfinale “Serge Daenen tegen Basic Enes” ging het er ook spannend aan toe. Uiteindelijk won Serge nipt met 1,5 – 0,5 en ging ook in deze kwartfinale de hogere elo eruit.. 
 
De laatste kwartfinale werd niet gespeeld door overmacht.  David Du Pont geraakte niet op tijd terug met openbaar vervoer van zijn buitenlandse reis voor zijn werk.  Bijzonder spijtig, maar werk en studies primeren nog altijd boven het schaken.  Wim Dua gaat verder in deze bekercompetitie.