Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/2 finale

 

 

 

                            1/2 Finale  Beker 2024

 

 

 

 

 

Gisterenavond vrijdag 7 juni 2024 werden de 1/2 finales van onze bekercompetitie 2024 betwist.

De twee spelers met de hoogste elo - Daniel Sadkowski en Thierry Penson - wisten zich te plaatsen voor de finale van volgende week vrijdag. Dat lijkt op het eerste zicht logisch maar de werkelijkheid was enigszins anders.

Daniel Sadkowski kon in de 1ste rapidpartij zijn tegenstrever Mani Desneux snel een enorme zwakte bezorgen en won dan de partij op schaaktechniek. In de 2de rapidpartij kon Mani veel meer tegenstand bieden en viel het beslissende punt voor Daniel pas in een gecompliceerd middenspel met wederzijdse koningsaanval. Gewoon erg boeiend...

Thierry Penson had in zijn halve finale meer dan de schaakhanden vol met Maurice Engelaer. In de eerste rapidpartij kreeg Thierry plots een verrassend paardoffer tegenover zich, Thierry hield het hoofd koel en reageerde met een verrassende wending die damewinst opleverde.  In de tweede rapidpartij  - in de tijdnoodfase - overzag Thierry plots een vervelend schaak van Maurice en meteen stonden de schaakbordjes gelijk.  In de bijkomende blitzpartijen bleek Thierry te sterk voor Maurice, die echter met opgeheven schaakhoofd de 1/2 finale moest verlaten.

Volgende week is er de ontknoping van onze bekercompetitie 2024 met de finale tussen Daniel Sadkowski en Thierry Penson.  Ons gewaardeerd bestuurslid Marcel Van Herck lootte gisterenavond de kleur voor de 1ste rapidpartij van vrijdagavond 14/6/2024 : Thierry begint aan de finale met de witte stukken in de 1ste rapidpartij.

 

Veel succes aan beide finalisten !

 

Met vriendelijke groeten,

Robert Schuermans,

bekerverantwoordelijke 2024.