Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/2 finale

 

 

 

                            1/2 Finale  Beker 2019

 

 

 

 

 

Het voorbije weekend werden de 1/2 finales van onze bekercompetitie 2019 betwist.

Op vrijdagavond 14/6 werd de eerste 1/2 finale betwist tussen Marcel Van Herck en Thierry Penson. Thierry won de eerste partij met wit en dwong Marcel in een moeilijke positie om zich als nog te kwalificeren. De tweede partij werd uiteindelijk remise en Thierry werd alzo onze eerste bekerfinalist.

Spanning troef op zondagmorgen tijdens de 2de halve finale. In de eerste partij verloor Pieter Tolk in een glad gewonnen stelling op tijd, Pascal François hield ook maar amper 4 seconden over op de klok. In de tweede partij een omgekeerd scenario : Pascal François kwam met zwart erg mooi te staan en Pieter stond op de rand van de bekeruitschakeling. Echter, Pieter kon plots een matnet in de stelling weven en zette Pascal inderdaad mat met nog amper 9 seconden op de schaakklok. Het dient gezegd, Pascal François gebruikte optimaal het enorme tijdsverschil van 40 minuten en zo hoort het ook in de bekercompetitie. Dat is juist de charme van deze bekercompetitie ... Blitzpartijen moesten dus beslissen en daar zag Pascal een beetje tegen op. Pieter won inderdaad de eerste snelschaakpartij, maar Pascal sloeg terug in de tweede partij en het scorebord stond zo waar opnieuw gelijk. Dus een derde blitzpartij moest er gespeeld worden onder het regime “sudden death”. Uiteindelijk won Pieter die derde partij moeizaam wat bij Pieter het oprechte commentaar ontlokte : die bekercompetitie, wat een stevige beproeving ...

Het wordt dus een onuitgegeven bekerfinale 2019 : Thierry Penson – Pieter Tolk. Deze wedstrijd is normaal voorzien voor vrijdag 28 juni 2019 maar dat gaat wellicht wijzigen : Pieter gaf aan bij zijn inschrijving van de bekercompetitie niet te kunnen spelen op 28 juni a.s. Beide spelers spreken dus rustig af met elkaar en informeren mij, ik hou jullie als bekerverantwoordelijke op de hoogte wanneer de finale betwist wordt.

Met vriendelijke groeten,

Robert Schuermans,
bekerverantwoordelijke 2019.