Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker 1/2 Finale

 

 

 

                            1/2 Finales  Beker 2018

 

 

 

 

 

 

 
Gisterenavond werd de tweede 1/2 finale afgewerkt van de bekercompetitie 2018.  Het verrassende nieuws is dus dat bekerhouder Thierry Penson uitgeschakeld werd in deze competitie.  Daniël Sadkowski had zich in de eerste partij met wit grondig voorbereid en dat rendeerde : Thierry bleef achter in een stelling waar een zwarte toren niet meer kon deelnemen aan de partij ... Virtueel een stuk achter dus en dat resulteerde in een nederlaag.  In de tweede rapidpartij drong Thierry met wit voorzichtig aan in een positionele partij.  De opdracht om te winnen bleek echter te zwaar, toen Thierry een kwaliteit weg blunderde kon nog net remise gemaakt worden maar dat was onvoldoende voor een finaleplaats.
 
Op woensdag 13 juni werd de eerste 1/2 finale reeds gespeeld : er ontstond een enerverende spannende strijd tussen Guy Dugailliez en Marcel Van Herck. In de eerste partij kwam een remise-eindspel op het bord maar Guy maakte een kleine fout.  Eindspelspecialist Marcel rook zijn kans en belandde met nog 1 min 25 op de klok in het eindspel Koning + Loper + Paard tegen Koning.  Mat zetten dus en na een kleine aarzeling vond Marcel de juiste weg ... In de tweede partij sloeg Guy scherp terug in een mooie aanvalspartij.  Deze 1/2 finale werd dus beslist in het snelschaken : dat kan alle kanten uit.  Opnieuw 1 – 1 na de eerste 2 snelschaakpartijen, van dan af snelschaken in het systeem van “sudden death” : in de derde snelschaakpartij viel uiteindelijk de beslissing toen Marcel met zwart de witte stelling kon binnendringen.
 
Volgende week vrijdag 29 juni 2018 een mooie affiche in onze bekerfinale :  Daniël Sadkowski – Marcel Van Herck (aanvang omstreeks 20 uur) Iedereen welkom natuurlijk !