Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 
Beker finale

 

 

 

                            Finale  Beker 2022

 

 

 

 

 


Gisterenavond was het de finale-avond van onze bekercompetitie 2022. Veel belangstelling voor de finale tussen Thierry Penson en Alain Talon. Wij zagen enkele heel geinteresseerde schakers verschijnen in ons vertrouwde Esso-lokaal. Bekerverantwoordelijke Robert Schuermans zag dat het goed was met o.a. de aanwezigheid van spelers zoals Stefan Docx, Helmut Froeyman, Marcel Van Herck, Maurice Engelaer, Patrick Van de Voort, Ben Van Gils en nog enkele spelers die eens op bezoek kwamen in de schaakclub.

Zoals verwacht werd het een boeiende finale. In de rapidpartijen werd het 1 - 1. In de eerste partij ging Thierry Penson remise uit de weg in een erg gelijke stelling en verloor nog de partij. Thierry kon met een krachtige aanval in de 2de partij mooi gelijk maken. Dan zegt het bekerreglement "blitzen" en vele aanwezigen dachten dat dit wel eens kon uitdraaien in het voordeel van Thierry Penson, nog altijd immers onze huidige snelschaakkampioen van K.S.K. Deurne. Dat liep dus even anders : Alain scoorde 2 - 0 in de snelschaakpartijen en kroonde zich verdiend tot bekerwinnaar.

Dat betekent dat er dus een nieuwe naam ingeschreven wordt op de erelijst van de bekercompetitie. Ik zou zeggen tegen Alain : proficiat en welkom bij de oud-bekerwinnaars.

Tot slot wil ik als bekerverantwoordelijke alle deelnemers bedanken voor de vlotte samenwerking in deze bekercompetitie. Er werd vlot afgesproken onder elkaar voor de wedstrijden en dat maakt het schaakleven van de bekerverantwoordelijke natuurlijk veel aangenamer ! Tot de volgende bekereditie !

Met vriendelijke groetjes,

Robert Schuermans,

bekerverantwoordelijke 2022.