Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 

Dieppe 2018

4 leden van KSKD nemen deel aan het  Internationaal tornooi van Dieppe. Peter, Guy, Greta en ikzelf.Ik denk reeds voor de 3de keer. Dit tornooi bestaat uit een 4-luik. Open A, open B, 50 plus en open C(voor de kleintjes). Kleintjes mag ik feitelijk niet zeggen want er zaten ook groten tussen. Je moest wel -1500 elo hebben. Dit jaar waren er vooral véél Belgen aanwezig waaronder ook de helft van de dames olympiadeploeg. Goossens en Barbier W. Deze laatste heeft steeds aan de topborden gezeten.

2 nederlagen in de 3 laatste ronde verwezen haar uiteindelijk naar een 3e plaats. Schitterend op zich. Met een tpr van 1981 zal ze best tevreden zijn.

Ook de sympathieke Veerle Vermeir met haar 2 lieve dochters (Celien en Louise Vanderstappen) waren er opnieuw bij. Jammer voor hen dat ze de laatste ronde niet konden meedoen.

En dan nu de grootmeesters van Deurne. Mensen wat is het moeilijk om iets te scoren ginds.

Ronde 1 zaten alle kleine mannen op de laatste borden. Na ronde 9 zat een groot deel halverwege en zaten wij vanachter.
Hoe zou dat komen? Worden we te oud? Zijn we te gul met punten of is het gewoon niet beter kunnen.
Ik denk persoonlijk dat het dit laatste is.

Greta nam een goede start en zat na ronde 2 op het 2e bord. Een remise tegen de 2e hoogste elo bood zeer mooie perspectieven. Jammer, de vermoeidheid sloeg reeds toe. Slecht slapen, last van haar operatie enfin niet topfit zijn is niet goed voor de prestatie. Uiteindelijk scoorde ze 50% en won zo de damesprijs + een fles wijn met de tombola. Altijd leuk meegenomen.

De volgende in de rij is Guido welke 4 scoorde. Net iets onder zijn niveau.

Roger met 3 punten scoorde evenveel of even weinig als verleden jaar. Niet echt om naar huis te schrijven maar wat wil je.
De jaren beginnen te tellen, een kopvalling cadeau gekregen enz….

Tenslotte onze tornooi(lij)der. 2  is eveneens onder zijn  kunnen. Goede met slechte partijen afgewisseld. Hier en daar een kemeltje. Volgend jaar beter zou ik zeggen. Dit telt voor ons allemaal. 

De apotheose was de laatste ronde. Die gaat steeds gepaard met een restaurant bezoekje. Dit jaar kozen we voor een visresto. Volgens tripadvisor stond “Le Turbot” op plaats 2 van beste resto’s.

Goed dat ik op tijd een tafel voor 5 bestelt had. Toen wij zaten te eten, zijn er zeker 28 personen doorverwezen buiten de telefonische doorverwijzingen. Dat het lekker was is een feit. Ikzelf koos voor een visbord met 5 verschillende vissoorten, enfin alles was te lekker om op te noemen. Ik wil nog wel meegeven dat Guy een Tarbot had gekozen, gebakken in een zoutkorst. Gewoon heerlijk !! 

Een geslaagd weekje “La Douce France” en volgend jaar als het God belieft tekenen we terug present.

Rogerio

Alle resultaten op de website van het tornooi.