Welkom op de website van Koninklijke Schaakkring Deurne
 

 

Koninklijk Schaakkring Deurne  - St. Albans Chessclub            10,5  -  5,5  !

Voorbije zaterdag 25 februari 2017 speelde onze schaakclub een heuse internationale vriendschappelijke schaakwedstrijd in ons Esso-clublokaal.  Het Engelse team van St. Albans Chessclub (ten noorden van Londen) was op bezoek met 8 spelers. 

Het werd een fantastische ervaring om mee te maken.  Voorzitter Robert Schuermans was lange tijd sceptisch en ongerust voor deze wedstrijd maar dat bleek volkomen onterecht …

Bij aankondiging van deze vriendenmatch waren er  veel enthousiaste leden van S.K. Deurne die zo een wedstrijd wel zagen zitten maar naarmate de speeldatum naderde liepen de aanmeldingen om daadwerkelijk mee te spelen erg stroef.  Maar daar kwam plots verandering in toen Marcel Van Herck zijn schouders mee zette onder de organisatie, als daarna Roger Bruynseels ook voor wat omkadering en frisse ideetjes zorgde waren we voor goed vertrokken. 
Hartelijk dank aan jullie, Marcel en Roger !! 

De wedstrijd zelf werd betwist in  een gezellige vriendschappelijke sfeer.  De partijen waren niet allemaal even correct, alhoewel op sommige borden waren leuke dingen te zien.  In bijlage de individuele resultaten van de schaakmatch.

De apotheose kwam echter ’s avonds bij het avondmaal.  Sander en Ewa lieten het niet aan hun goed hart komen en zorgden voor een schitterende maaltijd met een 2-gangenmenu.  Sander kreeg donderdag een serieuze tegenslag te verwerken met een grote stormschade/glasbreuk aan het Esso-lokaal als gevolg  maar waar een wil is, is een weg en Sander en Ewa sloegen zich er door … Bravo Sander en Ewa !!  Alle Engelse spelers bleven spontaan mee eten en met enkele van onze spelers en sympathisanten/supporters  zaten we zo met 22 (!) deelnemers aan de maaltijd tegen een gunstprijsje. 

 

Na de maaltijd bleken de Engelse spelers moeilijk de weg terug naar huis te vinden en gingen mee biljarten,  zingen en dansen.  Wie had dat kunnen denken …  Toen Roger Bruynseels zorgde voor een muzikaal verzoekje “God Save the Queen” en voorzitter Robert Schuermans er nog “Sweet Caroline” aan toevoegde daverde het Esso-lokaal op zijn grondvesten.

 

Een schaakdag en avondje om nooit te vergeten en in te schrijven in het guldenboek van de Koninklijke  Schaakkring van Deurne …  Moet ik het nog zeggen : de afwezigen hadden nog maar eens ongelijk, jullie hebben echt wel wat gemist !

 

Robert Schuermans,

Een wel erg fiere voorzitter van Kon. S.K. Deurne v.z.w.